Kirkens organist

Frederik Magle tiltrådte som organist i Sankt Pauls i 2017. Frederik Magle er født i 1977 og er komponist, koncertorganist og pianist. Han har skrevet orkesterværker, kantater, kammermusik og soloværker, især for orgel, deriblandt flere kompositioner på bestilling af det danske kongehus. Fra Kongehuset har Frederik Magle desuden modtaget flere legater til støtte af sit arbejde.

Frederik Magle blev også bedt om at komponere et værk i anledning af orgelbyggeren Frobenius’ 100-års jubilæum, hvilket resulterede i kompositionen ”Viva Voce”.

Frederik Magle laver også filmmusik og har blandt andet komponeret musikken til en dokumentar om den danske forfatter Tove Ditlevsen. Sidst, men ikke mindst, er Frederik Magle en af Danmarks dygtigste improvisatorer på både orgel og flygel.

Frederik Magle har gennem årene opbygget international anerkendelse for sine værker og hans fanfare for orgel og trompet ”Den yndigste rose er funden” spilles flere gange om året i kirker og til koncerter verden over. I 2020 blev værket opført til The American Guild of Organists National Convention i Atlanta af Jens Korndörfer.

Fanfaren er komponeret specielt til Sankt Pauls Kirke og uropført d. 1. søndag i advent 2017 i anledning af kirkens 140-års jubilæum.

Her opføres den af trompetisterne Jeppe Lindberg Nielsen og Nikolaj Viltoft med Frederik Magle på orgel. Fanfaren er også at finde på iTunes, Spotify og YouTube m.fl, og noden lå i 2018 på top 10-listen over de mest solgte værker for messingblæsere i verden.